Val av restaurangbord

inredning-bordRestaurangbord kommer i många olika storlekar och former. Man bör därför lägga sig vinn om att välja rätt bord för restaurangens ändamål och den typ gäster man har. Vilken budget man än har är detta något man bör inkludera i sin planering.

En av de grundläggande aspekterna att tänka på när man planerar en restauranginredning är att gästerna ska sitta bekvämt. Om stolarna är för hårda eller borden för små kan man inte njuta av själva måltiden. Även om maten är fantastisk kommer kunden att gå därifrån med ett dåligt intryck eller en känsla av att det inte var så bra. Detta i sin tur gör att ingen vill komma tillbaka. Man måste därför tänka främst på gästerna när man inreder sin restaurang.

En lunchrestaurang behöver ofta inte lika stor plats för varje gäst som en restaurang där man serverar flera mindre rätter till varje måltid. Om de flesta gästerna kommer ensamma eller i par, kan man använda lite mindre bord. Brukar halva kontoret äta lunch tillsammans kan vanliga långa restaurangbord vara ett bra val.

Man bör också tänka på att restaurangbord ska vara stadiga. Speciellt om man satsar på individuella, mindre bord kan detta vara ett problem. Vingliga bord ger ett dåligt intryck och kan även förorsaka olyckor där gästen får mat över sig. Detta är något man definitivt vill undvika. När man väljer bord kan man försöka tänka som en kund, sitta ner och se hur stadigt bordet är. Helst tillsammans med den stol man planerar att använda.

På vissa orter har man, till exempel, sommarfestivaler eller temaveckor. Andra är mest populära under vinterhalvåret på grund av närliggande skidbackar. På grund av detta har en del restauranger stora säsongskillnader när det kommer till antal gäster. Man kan därför  behöva minst två olika sorters restauranginredning. En som passar för högsäsongen och en annan för resten av året.

Basen är naturligtvis den samma, man behöver inte göra en totalrenovering varje gång. Men man kanske måste tänka om placering av möbler och belysning. Har man inte lagerplats kan man alltid hyra restaurangbord och andra möbler. Detta kan dock bli ganska dyrt i längden. Att köpa begagnad restauranginredning kan vara ett alternativ. Det viktiga är att allt passar ihop. Har man möjlighet att köpa allt samtidigt, och bara använda det man behöver för tillfället är det naturligtvis bäst. Annars kan man ge ett enhetligt intryck genom färger och textiler.

 

 

 

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.