Transfer mellan Stockholm och Arlanda

När det är dags att ge sig ut på resande fot finns det en hel del att tänka på. Bland annat hur man ska ta sig mellan flygplatsen och slutdestinationen. Ett vanligt sätt är att åka buss. Då finns det speciella transferbussar man kan hoppa på.

205-flygplan-transferPå i princip alla flygplatser som finns runt om i världen finns det någon form av transfer beroende på hur stor eller liten flygplatsen är. Vissa flygplatser är så pass stora att man måste åka tåg mellan olika terminaler till och med medan andra räcker med att åka buss mellan staden eller orten och flygplatsen. Från Cityterminalen kan man åka buss till Arlanda flygplats med Air Shuttle till exempel om man ska välja ett alternativ i den svenska huvudstaden.

Cityterminalen är faktiskt Sveriges största busstation och här möts bussar som kommer och går från hela landet och flera länder i Europa. Härifrån är det också lätt att ta sig vidare med tunnelbanan, tåg och vanliga lokala bussar. Här har man även tillgång till kundservice med information liksom du kan strosa bland caféer och butiker. Även förvaringsboxar och toaletter finns på plats.

Om det gäller transfer inne på en flygplats är det vanligtvis gratis – ska du däremot åka med en flygbuss får du vanligtvis betala en summa för biljetten. Vad det kostar kan variera beroende på bussbolaget och hur gammal du är samt vilken sträcka som körs. På Airshuttle.se kan ni hitta mer information och köpa biljetter online så att du är förberedd redan i förväg. Det är aldrig fel att planera resan tidigare för att slippa att stressa när du är iväg.

Olika hållplatser

Det finns flera olika hållplatser att välja mellan när du ska boka transfer beroende på vart du ska. Resumé skriver om en ny linje som är planerad att gå mellan Arlanda och Bromma för att förenkla sträckan för resenärer. Det görs bland annat med en minimalistisk reklam som sticker ut bland de övriga bolagen.

Du behöver så klart inte boka din transfer innan avfärd men det kan som sagt vara både bekvämt och lugnande att veta hur när och var du ska när du väl ska till flygplatsen eller om du ska ta dig därifrån. Särskilt om man är flera stycken på resan om man exempelvis åker tillsammans som en familj. Då är det inte fel att ha biljetterna i handen redan då bussen ankommer.

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.