SEO-tips på hur du kan synas mer på Google!

Idag har alla möjlighet att synas på Internet på olika sätt. Kanske du driver en webbutik, eller skriver på en blogg? Då är du medveten om att trafiken till din hemsida är oerhört viktig. Men hur gör man för att optimera sina chanser till att synas på Google?

210-4-seo-dator-tangentbordSökoptimering, eller SEO som det även kallas, består av olika metoder som man använder för att en webbsida ska få en högre placering i sökresultaten på exempelvis Google, när man söker på valda sökord. Sökoptimering är även ett väldigt bra sätt att promota sin hemsida på, som varken kostar pengar eller tar särskilt mycket tid.

Välj rätt sökord för din text

Vem vill du nå med din hemsida? Detta är viktigt att tänka på i valet av sökord. Låt oss säga till exempel, att du skrivit manus för och spelat in en dokumentärfilm om arbetslöshet, som du nu vill försöka promota online. Då är det viktigt att fundera på vad det är folk kan tänkas söka på för att hitta din hemsida eller film. Kan det vara ”dokumentärfilm”,  ”dokumentärfilm om arbetslöshet”, eller ”dokumentärfilm om problem i dagens samhälle” som folk söker på?

Det gäller att hitta och välja rätt sökord för sin text, men det är viktigt att de inte är fler än en eller två. En god idé är att försöka hitta kärnan inom det ämnet som du valt att skriva om, och välja ett par sökord därifrån.
Skriv för dina läsare – inte för sökmotorerna!

Om du till exempel skriver om hur man bäst fixar en punktering på ett cykeldäck, så är det viktigt att vara tydlig i din beskrivning. Visserligen kommer Google att upptäcka din text om du skriver ”fixa punktering av cykeldäck”. Det är en enkel titel som sökmotorerna garanterat kommer att känna igen. Däremot kommer de även att känna av att du skrivit din text för sökmotorn istället för dina läsare, och det kommer resultera i att din hemsida hamnar på en betydligt sämre placering eftersom den då inte är prioriterad.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte gäller att klämma in så många sökord som möjligt i din text. Det är ingen tävling om flest sökord. Om en text känns upprepande eller tradig så tröttnar folk fort. Skriv istället relevanta texter, som gör folk intresserade och som får folk att prata om din hemsida! Om folk känner att din text är genuin och skriven för dina läsare, så kommer de troligtvis fortsätta läsa och klicka vidare.
Du kan hitta mer information om SEO online

Det är nog många personer som kanske inte är så vana vid att jobba med sökoptimering, men det är en grundläggande del i hur du på ett kostnadsfritt och relativt snabbt sätt kan promota din hemsida. Det kan kännas lite överväldigande till en början, men om du tar dig tid till att förstå det hela så blir du snart glatt överraskad över hur enkelt det kan vara när man förstått det hela.

Klippet “sökmotoroptimering” på Youtube lär dig det grundligaste inom SEO. Det är en bra nybörjarvideo att starta med, om man vill lära sig att jobba med SEO. Online finns det ett digert utbud av både videos samt artiklar och blogginlägg med handledningar till hur man kan gå till väga för att sökoptimera sin hemsida.

Idag existerar det ju så ofantligt mycket information på Internet. Att lära sig jobba med SEO kan vara till en stor hjälp för att man inte ska drunkna bland alla hemsidor som dagligen skapas och läggs upp. Alla vill samma sak; att få fler besökare till sin hemsida!

 

 

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.