När man anställer

salespersonAllt fler företag väljer att anställa b2b säljare, de större företagen har ofta ett helt team. Om man hittar rätt person för tjänsten kan det göra stor skillnad för affärerna. Det finns flera alternativ för att rekrytera b2b säljare.

Man ser ofta annonser som säger att b2b säljare sökes i Stockholm. Detta yrke har utvecklats mycket de senaste åren och det finns fina möjligheter för karriär. Det kan bli dyrt för ett företag om de inte har bra personal inom denna avdelning. Samtidigt så måste man vara attraktiv som arbetsplats för att dra toppsäljarna till sig. Många företag vänder sig därför till en av de firmor som specialiserat sig på att hitta denna sorts personal, för att rekrytera b2b säljare Stockholm.

För att rekrytera b2b säljare Stockholm är det viktigt att anlita en rekryteringsfirma som har erfarenhet inom området. De har ofta arbetat upp ett nätverk av kontakter. Eftersom detta är firmans ansikte utåt, så att säga, är det viktigt att personen ifråga verkligen vet vad han/hon håller på med. En förberedd intervju kan avslöja mycket om personen ifråga. Faktum är att en duktig b2b säljare, eller framtida sådan, själv kommer till intervjun väl förberedd.

Ett annat sätt att rekrytera b2b säljare Stockholm är genom sociala nätverk. Facebook, Twitter, och liknande sajter fungerar ofta utmärkt för att komma i kontakt med eventuella kandidater. För ett litet företag som kanske precis håller på att etablera sig kan det räcka med denna form av annonsering. Man har för det mesta inte resurser för en mer koncentrerad rekrytering.

När b2b säljare sökes i Stockholm är det ofta fråga om en grundlön och sedan provision. En duktig b2b säljare kan tjäna bra på en månad. Många av de som arbetar inom olika marknadsföringsavdelningar idag har börjat inom försäljning. De har ofta en god säljutbildning, och arbetar sig uppåt inom företaget. Det är viktigt att anställa en person som både har kunskap om försäljning samt den produkt eller tjänst man erbjuder.

Vanligtvis är det viktigare att en b2b säljare kan arbeta självständigt och ha god kontakt med kunderna. Om den sidan av arbetet är under kontroll är det lätt att lära sig mer om detaljerna runt produkten. Många företag har en kontinuerlig uppdatering och vidareutbildning av sina säljare. Detta är orsaken till att man vid rekrytering av b2b säljare Stockholm ser mer på hur de kan lösa ett problem än vad de egentligen kan.

 

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.