Planera och få det snyggt

butikerNär man planerar sin butiksinredning finns det många olika faktorer man måste ta i betraktande.

Man kan antingen anlita en firma som gör allt arbete, eller aktivt planera allt själv. Budget spelar naturligtvis en stor roll, men även tid och kunskap.

Det första man ska klargöra när man väljer butiksinredning är vilken sorts kunder man kommer att ha i butiken. Man vill att kunderna ska känna sig avslappnade när de kommer in i butiken, för annars så går de med en gång. Vad vill de se när de kommer in? Hur ska man lägga ut varorna för att kunderna ska tycka det är lätt att få en översikt? Vilka färger är tilltalande för det klientel man förväntar sig? Allt detta är viktiga frågor att besvara innan man väljer butiksinredning. För att veta vad kunderna tycker kan man anlita marknadsföringar eller andra analyser.

Idag är det många företag som inte har råd att köpa den butiksinredning de egentligen vill ha. För dessa finns det olika alternativ. Man kan till exempel hyra butiksinredning. Det finns möjlighet att lägga upp en hyresplan som löper över flera år. Vissa firmor tillåter att man köper butiksinredningen billigt vid slutet av en hyresperiod, andra byter ut inredningen regelbundet. En fördel med detta är att man inte binder sitt kapital och inte heller krediten hos banken. Detta kan vara en bra lösning för nya butiker som behöver mycket kapital för att komma igång.

En annan lösning är att köpa begagnad butiksinredning. Det finns mycket bra till salu. Viss inredning slits inte så mycket medan man kanske måste lägga ner lite ansträngning på att renovera andra. Om man köper genom en välrenomerad firma får man ofta någon form av garanti för varorna. Man har också returrätt, även om man ofta får stå för fraktkostnaderna själv. Detta gör det lättare att få en butiksinredning som man verkligen tycker om, även om det är ett hopplock av olika stilar.

Om man har en bra ide’ för butiksinredning ska man inte ge upp bara för att den ligger över budget. Många firmor producerar ett standardsortiment som kostar mycket mindre än att skräddarsy en unik lösning. Man kan också välja att lägga ut bara en viss del av planeringen på en utomstående firma. På så sätt kan man även kontrollera slutresultatet på en mer personligt nivå. Det viktiga är att man får en butik som är trivsam för kunderna, med en bra atmosfär.

 

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.