Permanent borttagning av oönskat hår

Vi lever i en tid då det yttre spelar väldigt stor roll för väldigt många människor. Även om en hel del också hävdar att man enbart ska gå på insidan så har utseendet oftast en viss påverkan. Någonting som är väldigt kontroversiellt i dag när det gäller skönhet och utseende är det här med hår.

147-ipl-behandling-hårborttagningAlla har vi hår på kroppen. Vissa har lite mindre medan andra har lite mer. Gener och arvsanlag påverkar så klart hur kroppsbehåringen ser ut. Trots att det är fullkomligt normalt med hår på kroppen är det ett ämne som upprör många i dag. I synnerhet kvinnor. Många vill vara mjuka och lena över hela kroppen och det betyder att håret måste antingen rakas eller vaxas bort. Dock kommer det att växa ut igen och proceduren måste upprepas om och om igen. Det får vem som helst att dra en djup suck. Särskilt under sommarmånaderna då vi gärna vill slänga tunga vinterkläder.

Lider du av väldigt mycket kroppsbehåring och du inte längre vill vaxa eller raka dig i tid och otid finns det faktiskt lösningar som du kan ta till i dag. Visserligen kostar det en del men om du tänker på hur mycket mer nöjd du kommer att känna dig med dig själv kan det vara värt det.

IPL behandlingar

En form av behandling man kan göra är så kallade  IPL behandlingar. På Odenplans Skönhetscenter i Stockholm utför Veronica IPL behandlingar som permanent tar bort oönskat hår på kroppen. IPL står för Intensivt Pulserat Ljus.

Vi har som bekant väldigt många hårsäckar på kroppen och som tur är aktiveras inte alla på en och samma gång. Under en IPL behandling kommer de hårsäckar som är aktiva att förstöras så att de inte längre producerar nya hårstrån. Beroende på vilket område som ska behandlas kan priset variera och likaså behandlingstid och antal behandlingar. Dock brukar man kunna räkna med mellan fyra och tio behandlingar. Det som kan påverka hur pass många behandlingar som behövs är din hudton, hårets färg och hur tjockt det är.

När du går på en IPL behandling kommer du att få ett speciellt munstycke riktat mot det område på huden du önskar behandla. Det ljus som maskinen avger kommer att ledas ner i hårsäcken av pigmentet som blir varmt och därmed förstör den aktiva hårsäcken. Du finner mer information på deras hemsida om IPL behandlingar och priser för olika kroppsdelar.

Andra ljusbehandlingar

På många skönhetssalonger visar det sig att olika typer av ljusbehandlingar är effektiva på olika sätt. Förutom IPL behandlingar där ljuset används för att ta bort hår på kroppen permanent så kan du till exempel också få bort oönskade pigmentfläckar på huden. Om du är intresserad så kan du läsa mer om hur en behandling går till här: www.expressen.se/halsoliv/sa-gar-behandlingen-till/

Oavsett hur du vill förändra eller förbättra ditt yttre i dag finns det i princip alltid någon form av behandling eller operation du kan ta till. Men kom också ihåg att du är unik och att det inte finns någon annan människa i världen som är precis som du. Det gäller så klart också ditt yttre. Även om vi lever i en värld som är full med utseendefixerade ideal gäller det att försöka se förbi det och inse att man faktiskt duger precis som man är.

Mår du däremot väldigt dåligt på grund av exempelvis oönskad hårväxt är det självklart bra att det finns hjälp och behandlingar att få som förhoppningsvis kan få dig att må bättre och få dig att stråla av självförtroende igen.

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.