Olika klasser på brandsäkra dokumentskåp

lockEn av de viktigaste sakerna som finns på ett kontor eller hemma är saker som värdepapper, kontrakt, bokföring och vi tror många gånger att vi kanske förvarar dem säkert.

Många kanske förvarar sina viktigaste papper och annat i ett bankfack men det går så klart inte att lägga allt i en bank utan varför inte skapa en hög säkerhet där ni befinner er hela tiden istället med ett bra inbrottsskydd och även som skyddar mot brand. Det vi talar om är ett dokumentskåp men inte vilket som helst utan då brandsäkra dokumentskåp som finns i olika klasser och storlekar och passar därmed alla. Brandsäkra dokumentskåp finns även i modeller som klarar att skydda datamedia som CD, DVD, backupband, USB minnen med mera så välj rätt dokumentskåp så läs vidare.

Brandsäkra dokumentskåp skyddar inte bara mot om eldsvådan skulle vara framme utan även mot röken som uppstår. Det finns även ett bra skydd mot vatten och brandsäkra dokumentskåp är uppdelade i två klasser, och som skiljer dem åt är hur lång tid som de klarar en riktig varm brand. Med en riktig brand så talar man om en kraftig brand där temperaturen går upp till flera hundra grader och skåpet kan då skydda era dokument under tiden som utlovas, och då också annan media om så utlovas. Den lägsta i klassen klarar av 60 minuter vilket är en relativ lång tid, men de bättre skåpen som också har ett bättre inbrottsskydd klarar hela 120 minuter alltså hela 2 timmar vilket är dubbelt så lång tid.

Än vilket typ av dokumentskåp ni väljer så är det också väldigt viktigt med placering och så klart att låsa samt stänga skåpet för att skyddet skall fungera. Brandsäkra dokumentskåp ser ut på utsidan precis som ett vanligt kassaskåp och säljs av samma typer av säljare. Brandsäkra dokumentskåp i olika storlekar och kan också enkelt placeras på kontoret och är också för de mesta anpassade med A4 format både liggande och stående. Vissa är perfekt för många pärmar och vissa är även utformade för att ta många hängmappar.

Montering är också lika säkert som ett vanlig kassaskåp med bultar som sättes fast i golvet, så förvara media och dokument på ett ställe säkert och sov gott om natten för att bättre skydd finns inte. Så den enda frågan är storleken på dokumentskåpet som ni skall välja. Tänk efter och tänk långsiktigt och snåla inte för mycket, det är bättre att ha ett lite större än för litet.

 

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.