Må bättre med näsandning

När allt i kroppen fungerar som det ska tänker vi inte på vilken fantastisk apparat det faktiskt är. Dock blir det väldigt påtagligt när någonting inte är som det ska. Till exempel kan det handla om att du snarkar under nätterna eller dras med olidlig nästäppa. Då ska du prova näsandning.

79-andas-med-näsanSom tur är finns det läkare och forskare i dag som försöker hitta svaren som kan råda bot på det mesta. Bland annat har man kommit fram till att det är möjligt att få människor att snarka mindre, eller till och med att bli snarkfria, med hjälp av någonting som kallas för Airmax.

Enkel lösning

Oavsett om du plågas av snarkningar eller nästäppa kan du bli hjälpt av Airmax eftersom du förbättrar din näsandning. Därmed kommer effekten alltså att bli att du snarkar mindre, alternativt slutar att snarka, samt att din nästäppa minskar. Det finns även möjlighet att öka träningsresultaten eftersom du orkar mer under träningspasset, vad det än må röra sig om för aktivitet.

Airmax är en så kallad näsvidgare som har utvecklats och utformats på ett anatomiskt korrekt sätt med Öron-Näsa-Hals-specialister. Därför kommer du mer eller mindre inte märka av den vilket gör den till ett bekvämt alternativ. Du kan köpa den på www.airmax.se.

Information om näsandning

Airmax kommer alltså att låta dig få in mer luft som i sin tur gör det lättare att andas under tiden du sover. För det är inte bara din partner som ligger bredvid dig i sängen som besväras. Även du själv får besvär med sömnen på grund av snarkningarna. Eftersom du har svårt att sova och andas med näsan kommer du att sova med öppen mun i stället och då är det lätt att du snarkar och därmed vaknar trött.  Med hjälp av Airmax och bättre näsandning kan du vakna upp mer utvilad än tidigare.

Men den kan som sagt också hjälpa till om du lider av nästäppa som till exempel beror på en snedställd nässkiljevägg, förkylningar, allergier, graviditet med mera. Dessutom kan förbättrad näsandning innebära att du ökar din prestation. Du kan läsa mer om näsandning här om du är intresserad av att veta mer.

Näsandning och träning

Det här med näsandning är också viktigt för dig som håller på med idrott eller motionerar på regelbunden basis. Anledningen är att en förbättrad lungfunktion och syresättning i sin tur betyder att du kommer att träna mer effektivt.

När du andas med näsan filtrerar du luften och en väldigt stor andel av de bakterier och partiklar som finns i luften sållas bort. Dessutom blir luften fuktig och hinner värmas upp till 30 grader innan den kommer ner till de nedre luftvägarna.

Det är också i näsan som kväveoxid bildas och sedan hänger med ner i lungorna vilket påverkar syremättnaden i blodet så att den ökar. När du får en bättre näsandning kan du också räkna med mindre mjölksyra, ökad fettförbränning och en lägre puls.

Fördelar med näsandning

Som du säkerligen har förstått vid det är laget har näsandningen väldigt många fördelar om man jämför det med munandning. Det är ju först och främst för att man kan jämföra näsan med ett luftkonditioneringssystem. Näsan är också ett filter som gör att vi slipper få in smuts och bakterier i luftvägarna. Även muntorrhet och risker för astma minskar.

Summa summarum är att du kommer att märka skillnad med Airmax och förbättrad näsandning på många olika sätt. Om du lider av nätter då du sover dåligt på grund av att du snarkar eller om du lider av nästäppa eller helt enkelt vill prestera bättre under träningarna kan du ge det här ett försök.

Vill du få ytterligare information om näsandning och Airmax kan du göra en enkel sökning på nätet. Eller så kan du klicka här för att höra intervjun om varför man mår bättre av att andas genom näsan. Kroppen är tämligen intressant och det gäller att ta hand om den på bästa sätt.

 

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.