Hålla koll på huset

Det är ständigt behov av underhåll när man har ett hus. Om man inte ser till att huset är i gott skick kan man få svåra skador som är dyra att rätta till.

vägg

Många tycker också det är roligt att köpa gamla hus och renovera dem.
Murning i Stockholm utförs ofta när det är lagom varmt och mulet. Om det är för kallt eller regnigt, har materialen svårt att torka. Resultatet blir då lätt dåligt. När det gäller blåst eller värme har man motsatt problem. Det torkar för fort, vilket heller inte är bra. Detta kan man motverka bland annat genom att täcka det murade området med plast.
Vid putsrenovering i Stockholm tar man bort alla lösa partier. Det brukar vara ganska lätt att avgöra vilka delar som ska tas bort. Om de sitter fast ordentligt kan man lämna dem. Man kan knacka med en hammare så ser man vad som faller ner. När man tagit bort all lös puts bygger man upp väggen igen. Om man vill ha en ny färg kan man sandblästra för att få bortden gamla färgen.

Innan man lägger på putsen brukar man sätta upp träreglar eller nät. Dessa behövs för att hålla putsen på plats. Träreglarna ska vara lika tjocka som den färdiga putsen och sätts upp vertikalt. Man tar bort dem vartefter putsen torkar. Om det är fråga om en mindreputsrenovering behövs de kanske inte.

Det kan vara sand och kalk som ingår i putsblandningen och ofta även cement. Det beror lite på vilken typ av putsrenovering man utför. Man kan alltid fråga i affären när man köper. Det viktiga vid putsrenovering är att man använder samma material som redan sitter på väggen. Det brukar bli billigare att blanda själv, men man kan också köpa fördigblandad puts. Hoppas att denna artikel har varit till hjälp för er!

 

Det är viktigt att ytorna är rena och fria från fett innan man sätter igång med själva murningen. Annars kan man misslyckas med putsrenoveringen. Putset måste få tid att stelna i rätt takt. Det är därför som man måste vattna efteråt, ofta upp till tre dygn. Detta förhindrar att putsen torkar för fort vilket kan leda till sprickor. Man kan även behöva täcka över de ytor man putsrenoverat för att skydda dem från sol och vind.
Murning och putsrenovering kräver lite förberedelser. Man måste också vara noggrann närman utför arbetet. Mindre projekt brukar inte vara några problem, men vid större ytor är det ofta bättre att kontakta professionella murare.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.