Enkel och smidig fordonsbesiktning

Genom att boka besiktning av fordon online så sparar man tid och det blir enklare att ta hand om uppgiften. Fordonsbesiktning är mycket viktig för säkerheten på våra vägar.

95-4-besiktningEn del suckar när besiktningen närmar sig medan andra ser det här som en enkel sak. Hur enkelt och smidigt det blir med fordonsbesiktning beror inte bara på inställning och attityd. Idag så kan man spara tid och kraft på att boka in kontrollen online och att se till att inte missa tiden som man får. Väljer man en bra besiktningsstation så ska det inte ta lång tid att genomföra kontrollen, men det är klart att man kan påverka detta genom att ta väl hand om sin bil.

Besiktiga din bil tid

Tänk på att besiktiga din bil i tid. Det är inte lagligt i Sverige att köra omkring i ett fordon som inte har besiktats. I länken http://www.bilprovningen.se/boka-besiktning/besiktningsperioder.html kan du se Bilprovningens besiktningsperioder så att du genast kan ta reda på när du bör infinna dig för en kontroll av ditt fordon. Missa inte din tid så att du slipper stressa och stå i kö med andra som inte heller insett hur jobbigt det kan vara att komma oannonserad till bilkontrollen. Om du har svårt att komma ihåg så kan du be en vän om att påminna dig och kanske till och med ta sällskap till besiktningsstationen.

En bil som mår bra

Något som kan göra det snabbt och enkelt att ta sig igenom en kontroll är regelbunden service av fordonet. Det är verkligen synd att först vid besiktningen upptäcka sådant som man rätt enkelt kan fixa på verkstaden. När man måste komma igen bara för att bekräfta att man har åtgärdat felet så kostar det ju tid och pengar och det är något som man ska betänka. För bilföraren så är det bra mycket trevligare att köra med en bil som fungerar som den ska så det här har man allt att vinna på.

Vikten av regelbundna kontroller

Även om man kan tycka att det är onödigt med en massa kontroller av bilen så är det här något som är bra för Sveriges trafik. Mer information om besiktning hittar du på Bilprovningen.se och det kan vara väl värt att se lite närmre på hur många fördelar det finns med det här systemet.  Det är inte för inte som många kritiserar förslaget om att ändra den årliga kontrollen till vartannat år för äldre bilar. Här kan ni läsa om när Sveriges Radio intervjuar poliser om att besiktning vartannat år kan leda till fler olyckor.

Bra för miljön

När man har koll på bilar så kan man ju även se till att miljömål hålls genom att man inte låter bilar släppa ut hur mycket gifter som helst. Det här är bra för fler än de som vistas direkt vid vägbanan så man kan se att det där med kontroller av fordon är bra för mer än själva trafiken. De lagar som införs om bilar och utsläpp kan ju bara upprätthållas om man kontrollerar fordonen regelbundet.

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.