Borrmaskiner och skruvdragare till industrier

borr-skruvdagareAlla människor köper någon gång ett verktyg som man använder hemma, och ett av de vanligaste verktygen idag är borrmaskiner eftersom de flesta väggarna där man vill sätta upp tavlor och andra saker så är väggen av betong.

En vanlig lekman köper många gånger billiga borrmaskiner och skall man då borra ett hål i en betongvägg så måste man du även ha en slag borr. Billigare borrmaskiner kommer du inte så långt med eftersom slaget som krävs på betongen är helt enkelt för dåligt och ett jobb som skall ta 30 sekunder tar flera minuter plus att hålet till och med vart även större.

Nu skall vi titta på borrmaskiner och skruvdragare till industrier och då kan man glömma helt vad billighetsvaruhus heter. Skruvdragare och borrmaskiner är då en viktig del i proffsets arbete och då måste de vara bra på alla sätt. Det som skiljer sig mellan borrmaskiner och skruvdragare till industrier mot en simplare modell är många saker, men det skall vi försöka att förklara lite kortfattat för dig.

Först så måste man tänka om man skall ha en batteridriven eller eldriven enhet, och åker man runt mycket i arbetet så är en batteridriven att föredra. Det ställer också ännu högre krav på kvalitén på skruvdragare och borrmaskiner eftersom batteritiden är viktig och även kraften. Nästa är vikten och att skruvdragare och borrmaskiner skall vara sköna att använda.

Om man inte alls är ute efter en slaggborrmaskin så finns det skruvdragare som har egenskaper som vanliga borrmaskiner. Man byter helt enkelt ut hållaren på framsidan och kan lätt skifta mellan borrar eller vanlig skruv som även finns i olika storlekar. En skruvdragare och borrmaskiner av bra kvalité är också steglösa vilket betyder att när du trycker på avtryckaren försiktigt så roterar borren sakta, och ju mer du trycker desto snabbare roterar den. En annan viktig funktion är slirfunktionen som man ställer in via en skala och när man når en viss kraft så släpper den så att kraften inte blir för hög.

Om man borrar i trä och inte så mycket i metall så är en bra skruvdragare ett perfekt verktyg att ha, och då så klart en batteridriven sådan. Det blir två verktyg i ett och du kan enkelt kombinera vad du vill mellan borrmaskin och skruvdragare. Handlar det också om betongborrning så är en riktig slagborrmaskin ett måste och det finns även såna som är batteridrivna för dem som jobbar i farten. Skall man arbeta inomhus så kan det vara fördel med en eldriven. Hoppas att du nu har fått lite mer hum om skruvdragare och borrmaskiner och kan välja rätt efter ditt eget behov.

 

 

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.