Blogg: Många seminarier.. Vilket gillar du mest?

För ett tag sedan så fick jag frågan: Vilket är ditt bästa seminarium som du har varit på? Mitt svar blev det tråkiga: ”det beror på”. Ett sannhetsenligt svar om dock än mycket tråkigt svar. Det är sannhetsenligt då det så klart spelar roll vilken typ av seminarier det handlar om. Är det arbetsrelaterat, hobby eller bara för nöjes skull.

Om vi tar arbetsrelaterade seminarier så måste jag nog säga Chet Holms föredrag i LA. Publiken var alldeles vild och super engagerade i vad som sades på scenen.  Det som var extra kul var att han tog upp flera ur publiken på scenen och körde problemlösningar på deras säljpitchar live. Hur häftigt som helst! Jag har aldrig lärt mig så mycket om sälj som jag gjorde under den dagen. Det känns som jag bara hade applicerat ca 10% av det han sa och förslog under seminariet men ändå så hade jag fördubblat mina sälj under mindre än ett år. Det kallar jag för ett bra seminarium!

Då Muay Thai är ett utav mina absolut största intressen så var så klart seminariet med Ramon Dekkers något i hästväg. Man lärde sig så mycket nytt och fick träffa så många nya och trevliga människor. Att få lära sig knep och tips från en utav världshistoriens bästa fighters är ovärderligt. Så det var ett riktigt bra seminarium.

Något man kan rekommendera generellt när det gäller förläsningar och event är att boka din biljett i tid. Jag tror många med mig har fått erfara känslan man får när kassörskan säger ”tyvärr, det är slutsålt”. Man skjuter ofta upp biljettköpet då man tänker att ”det kommer finnas kvar, det är lugnt”.

Något annat som är viktigt att ta i beaktning är att om inte det inte är numrerade platser så kom i tid! Det är alltid mycket roligare att sitta längst, särskilt om förläsaren på ditt seminarium vill ta upp dig på scen!

 

 

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.