Barnrum och barnsängar för alla barn

På många sätt och vis är barnrummet det viktigaste rummet i hela huset. Det är ju rummet där barnen skall kunna leka, upptäcka och lära men även få vila, trygghet och lugn och ro. Detta faktum har gjort att barnrumsinredning under de senaste åren växt till en enorm industri som varje år omsätter miljontals kronor om inte mer.

516-4-barnrum-och-barnsangarMånga föräldrar funderar mycket på hur man skall få plats med allting när man har barn. För nästan oavsett hur stor yta man bor på är det ett faktum att barnens saker tar en hel del plats och att det rena, minimalt inredda vardagsrummet plötsligt blir till en enda stor lekplats hemma hos många familjer. Även i barnens rum syns detta och det är lätt att känna sig oroad över om ens barn har tillräckligt med plats att vara på – för att få leka, lära och utvecklas.

För den som har flera barn i familjen heter nyckeln till mer plats; våningssäng till barn. Med en våningssäng skapar man inte bara en helt rimlig sovplats för barnen utan även mer plats i lägenheten eller huset då båda barnen kan sova tillsammans utan att ta upp mer plats än en enkelsäng. En annan uppenbar fördel med en våningssäng är att barn oftast inte gillar att sova ensamma utan kan känna trygghet av att få vara i samma rum som ett syskon.

Barnrum och barnsängar i synnerhet är ett hett ämne bland många föräldrar eftersom det är där som barnen skall få sin viktiga vila för att orka med ännu en ny dag fylld av äventyr. Med en rolig barnsäng från Barnmöbler.se sover ditt barn gott om natten – här finns ett stort utbud sängar som passar både alla smaker och plånböcker.

Den som vill skapa ytterligare plats för sitt barn att leka på kan med fördel hitta billiga loftsängar som är praktiska för barnrum hos Barnmobler.se. Med en loftsäng får barnet inte bara en mysig plats att sova på – långt ovanför alla andra – utan också massor med extra plats under sängen där man istället kan skapa en lekhörna, en koja eller varför inte en pysselhörna med skrivbord.

Tänk på detta innan du handlar saker till barnrum och barnsängar

  • Försäkra dig om att butiken du vill handla av är legitim. De allra flesta är seriösa men det sista du vill är att råka ut för ett företag som inte har rent mjöl i påsen. Du kan kolla att företaget är seriöst via till exempel bolagsverket.
  • Sätt en budget i förväg. Har du ett maximum som du kan handla för är det lättare att behärska sig. Utan ett tak är det väldigt enkelt att få känslan av att man kan handla hur mycket som helst eftersom det är roligt och man helt enkelt inte ser pengarna försvinna från sitt konto.
  • Fundera igenom vilka behov som finns. Att handla fel saker eller saker som inte är åldersanpassade till barnrummet är poänglöst och kommer bara resultera i att du behöver handla nytt snart igen. Tänk därför ordentligt igenom vad som saknas och vad som kan bli en tillgång i ditt barns framtida rum. Tänk funktionalitet, komfort och inspiration. Tre viktiga saker för att ditt barn skall utvecklas optimalt och trivas på sitt rum.
  • Lägg ned lite extra omsorg på ett antal utvalda möbler. De som kan anses vara extra viktiga är exempelvis sängen som ju är den plats där ditt barn skall få vila, trygghet och lugn för att orka med en ny dag full av äventyr och nya lärdomar.
  • Tänk på att barn förändras och så gör deras intressen. En del saker kan man med fördel därför handla i mer neutrala färger för att sedan piffa upp det hela med färgklickar.

Möjligheterna att skapa ett barnrum som passar ens barn genom åren är helt enkelt mycket stora idag. Det gäller bara att våga ge sig in i det med öppna ögon och framför allt – att våga se ens barn precis som de är. Gör man det har man de bästa förutsättningarna för att lyckas med ett barnrum som ens barn kommer att älska och ett rum där han eller hon kan trivas, leka och busa varje dag tillsammans med dig och barnets kompisar.

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.