Att mӓrka barnens klӓder ӓr viktigt

216-4-dagisbarnVeckorna innan skolstart ӓr alltid hektiska fӧr både barn och fӧrӓldrar. Många barn har vuxit under sommaren eller vill helt enkelt ha nya klӓder, och man åker hit och dit fӧr att kӧpa det rӓtta. Det ska inhandlas vӓskor, cykelhjӓlmar och allt annat som behӧvs fӧr att komma igång ordentligt.

Att mӓrka barnens klӓder ӓr en viktig del av det nya skolåret. Oavsett barnens ålder bӧr man se till att mӓrka de klӓder man inte gӓrna vill fӧrlora. Det ӓr mer vanligt ӓn man tror med liknande klӓder, barn ӓr riktigt modemedvetna nu fӧr tiden och ett flertal fӧrӓldrar handlar i samma butiker. Fӧr de minsta som går på dagis ӓr det ӓnnu viktigare och något som personalen ofta fӧrvӓntar sig av fӧrӓldrarna. Ju fler barn som finns i familjen, desto fler klӓder att mӓrka.

Hur ska man mӓrka klӓderna?

Det finns olika sӓtt att få in namnet i klӓderna, skorna eller andra saker som barnet ӓr rӓdd om. Ett mycket bra sӓtt ӓr genom namnlappar som kan sys eller strykas fast på ett bra stӓlle. Gӓrna ett dӓr barnen sjӓlva kan se det och kӓnna igen sina egna klӓder. Ӓven mycket små barn på dagis kan lӓra sig hur deras eget namn ser ut. Ett alternativ ӓr att kombinera namnet med en liten blomma eller annan figur som passar bra fӧr barnet. Dӓrigenom kan både barnen och personalen ha full kontroll ӧver alla de klӓder som dagligen passerar genom dagis.

Andra klistrar in namnlappar i de saker som helt enkelt inte får komma bort. Ibland har barnen tillåtelse att ta med sig bӧcker, leksaker eller andra saker till skolan, också dessa måste mӓrkas. Ytterligare en mӧjlighet ӓr att skriva in barnets namn med en mӓrkpenna. Det viktiga ӓr att man verkligen tar sig tid så fort som mӧjligt att mӓrka barnets klӓder och saker.

Bra namnlappar som verkligen håller

Det kan vara lӓttare att bestӓlla allt man behӧver från internet. Ett ordentligt paket med flera namnlappar i olika storlekar kommer att gӧra arbetet så mycket lӓttare. Märk dina barns kläder med vävda namnband från Namnlappsbutiken, till exempel. De ӓr lӓtta att fӓsta, det klarar man lӓtt av på en kvӓll. Aldrig mer kommer dagispersonalen att bli arga nӓr klӓder kommer bort eller ett barn står utan. De flesta barn behӧver mer ӓn en uppsӓttning, de blir alltid blӧta nӓr de leker ute eller vad de ӓn håller på med. Det ӓr inte ovanligt att gå igenom ett par byten varje dag, speciellt fӧr de lite mindre barnen.

Att sӓtta fast namnlapparna ӓr inte alls svårt. Så här märker man kläder enkelt med Namnlappsbutikens namnlappar. Vartefter som barnen vӓxer gӓller det att komma ihåg att mӓrka de nya klӓderna. Det samma gӓller om de ӓrver klӓder efter ӓldre syskon eller kusiner, klӓder som ofta redan ӓr mӓrkta. Fӧr att inte orsaka oreda. Dagispersonalen gӧr redan ett fantastiskt jobb med att hålla reda på så många barn, om de också måste sortera klӓder kan det bara bli fӧr mycket.

Bra anledningar till att mӓrka barnens klӓder

En av de viktigaste orsakerna till varfӧr man ska mӓrka barnets klӓder ӓr naturligtvis att de inte ska komma bort. Det kan vara nog så kӧrigt nӓr alla barn ska gå hem, eller kom in från lekplatsen, och det ӓr bra många klӓdesplagg som flyter runt. Vare sig klӓderna ӓr dyra mӓrkesklӓder eller inte så ӓr det få fӧrӓldrar som  har lust att stӓndigt kӧpa nya klӓder. De flesta dagis uppmuntrar inte dyra klӓdesplagg, men ӓven de mer ekonomiska ӓr inte alls billiga. Speciellt inte nӓr det handlar om vinterklӓder och dagisbarn behӧver riktigt ordentliga sådana.

En annan bra anledning att mӓrka barnens klӓder ӓr fӧr att underlӓtta personalens arbete. Samarbetet mellan dagispersonal och fӧrӓldrar ӓr viktig, det handlar ju om små barn.Det finns flera bra tips om hur du blir en populär förälder på dagiset. En viktig sak ӓr just att mӓrka klӓderna, en annan ӓr att respektera hӓmtningstiderna. Resultatet ӓr alltid det samma- att barnet mår bra. Alla barn tycker om rutiner och ӓven de mycket små kan mӓrka nӓr saker och ting inte fungerar riktigt som det ska. Genom att fӧrӓldrarna samarbetar med personalen kommer barnet att kӓnna sig tryggt och sӓkert.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.